4. CAFERLİ ÇİÇEK ŞENLİĞİ YAPILDI

Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla Caferli Muhtarlığı tarafından duzenlenen 4. Caferli Çiçek Şenliği, Caferli Meydanı'nda yapıldı.

4. Caferli Çiçek Şenliği, her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Caferli’nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen şenlikte, geleneksel yemekler, el işi takılar, doğal ürünler ve farklı ve çiçek türleri yer aldı.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve eşi Nil Kayalı, Kuşadası Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Şahin, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İzzet Aşkar, Meclis Üyeleri Hakan Turhan, Ferah Sürekçi, Taceddin Özden, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Nail Özazman ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı ile Çınar Köyü Muhtarlığı 7’den 70’e Zeybek Ekibi’nin folklor gösterisi ve sanatçı Emre Burç ve saz arkadaşlarının müzik dinletisi büyük ilgi gördü.

Etkinlikte konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı Kuşadası'nın önemli bir yerel ürün zenginliğine sahip olduğunu belirterek “Bizim bu ürünlerimizi ortaya çıkartmamız ve bu festivali daha da canlandırarak ulusal düzeye yükseltmemiz gerektiğini düşünüyorum. Buraya kadar gelerek bu etkinliğe destek verdiğiniz için ve bu güzel ortamda sizlerle beraber olma fırsatı sağladığınız için hepinize en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Başkan Kayalı’nın ardından konuşan Kuşadası Kaymakamı Aksoy “Kuşadası’nda çok küçük kasabalar büyük emekler vererek kendi yaşadıkları yeri ön plana çıkarmak için bir takım aktiviteler başlattılar ve gelenekselleştirdiler. Kuşadası’nı tam bir destinasyon haline getirebilmek için turistik, kültürel ve sanatsal faaliyetlere daha fazla ağırlık vermemiz lazım” dedi.

Caferli çiçek şenliği çiçek doğal ürünler festival kasaba şenlik
ÖZGEÇMİŞİ