ÇINAR MAHALLESİ ATATÜRK BÜSTÜNE KAVUŞTU

Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Çınar Muhtarlığı tarafından Çınar Tepe'de yapılan Atatürk Büstü düzenlenen bir törenle açıldı.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası İlçe Jandarma Komutanı Hasan Şahin, Kuşadası İlçe Müftüsü Vehbi Akşit ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte keşkek ikramı yapıldı.

Etkinlikte konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy “Türk Milleti’nin birliği ve sonsuza kadar yaşamasının simgesi olan Türk Bayrağı’nın Çınar Mahallesi’nin en yüksek yerde asılarak dalgalanması ve Cumhuriyet’in nişanesi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün yapılmasını çok değerli gördüğümü belirtmek isterim. Bu organizasyonda emeği geçen Kuşadası Belediyesi' ve Çınarlı Muhtarlığı’na çok teşekkür ederim" dedi.

Aksoy’un ardından konuşan Başkan Kayalı “Çınar Mahallesi'ne hakim olan en önemli tepede Atatürk Büstü’nün yapılmasını çok anlamlı buluyorum. Özellikle Atatürk’e bir takım çevreler tarafından dil uzatıldığı bir dönemde böyle büstlerin açılması önemli. Çünkü Türk milletinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Atatürk’e minnet borcunu, şükran borcunu unutmadığını gösteriyor” dedi.

Açılış, Çınar Köyü Muhtarlığı 7’den 70’e Zeybek Ekibi’nin folklor gösterisi ile öğrenciler tarafından hazırlanan “Atatürk” konulu tiyatro oyunun ardından sona erdi.

açılış Atatürk büstü Çınar köyü tören zeybek