ERKAN YÜCEL SAHNESİ’NDE “YİTİK OZANLAR” BELGESELİ GÖSTERİMİ

Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi’nde “Yitik Ozanlar” isimli belgesel filmin gösterimi yapıldı. Kuşadası Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe Kuşadalılar yoğun ilgi gösterdi.

Yönetmenliğini Ahmet Gülümser’in, yapımcılığını ise Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Hüseyin Koçak’ın yaptığı, halk ozanları Ali Kazan, Turabi Yılmaz, Ali Delice, Arif Çubukçu ve Mustafa Topal ile yapılan söyleşilerden oluşan Yitik Ozanlar isimli belgeselin gösterimine Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tufan Asrav, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi, ADD Kuşadası Şube Başkanı Nazan Bozkurt, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çalım, Belgesel Yönetmeni Ahmet Gülümser ile Belgesel yapımcısı Hüseyin Koçak katıldı. Sunuculuğunu Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Ferah Sürekçi’nin yaptığı “Yitik Ozanlar” belgeselinin gösterimi öncesinde ADD Kuşadası Gençlik Kolları tarafından düzenlenen şiir ve türkü dinletisi geceye renk kattı.

Gösteriminin ardından konuşan “Yitik Ozanlar” belgeselinin yönetmeni Gülümser, Türk ozanlarının halkın sesi olduğunu belirterek yüz yıllardır Anadolu topraklarında var olduklarını ifade ederek belgeselin Kuşadalılarla buluşmasına olanak sağlayan Kuşadası Belediyesi'ne teşekkür etti.

belgesel gösterim Türk ozanları