İBRAMAKİ’DE “KADIN YAZAR OLMAK” BAŞLIKLI SÖYLEŞİ

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi “Kadın Yazar Olmak” başlıklı bir söyleşiye ev sahipliği yaptı. Yazar Tümay Leblebici ve Nurdan Ünsal’ın konuşmacı olarak katıldığı, moderatörlüğünü ise Halit Payza’nın yaptığı söyleşide Leblebici ve Ünsal katılımcılara kadın yazar olmanın zorlukları ve tarihte kadının konumu hakkında bilgi verdi.

Söyleşinin açılışında konuşan yazar Mesut Kara, Kuşadası Belediyesi’nin tüm yerel yazarlara destek olduğunu belirterek Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya teşekkür etti.

Söyleşinin ilk konuşmacısı Tümay Leblebici Türk kadınının Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri sayesinde özgüleştiğini belirterek etkinliğin Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıl dönümüne denk gelmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Yazar Leblebici, katılımcılara tarihte kadına verilen değer ve kadın yazar olmanın zorlukları hakkında bilgi verdi.

Leblebici’nin ardından konuşan yazar Nurdan Ünsal ise Kuşadası Belediyesi’ne organizasyona verdiği destekten dolayı teşekkür ederek katılımcılara tarihteki kadın yazarlar hakkında bilgi verdi.

Başkanı Özer Kayalı İbramaki Sanat Galerisi Kadın Yazar Olmak Kuşadası Belediyesi Nurdan Ünsal tarih Yazar Tümay Leblebici