KADINA ŞİDDETE KARŞI TURUNCU ETKİNLİKLER

Birleşmiş Milletler’in çağrısıyla Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü olan 25 Kasım’da, cinsiyet temelli şiddete karşı “turuncu etkinlikler” kampanyası kapsamında tüm dünyada olduğu gibi Kuşadası’nda da 23-29 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Orange The World ve V-Day Organizatörü Mehlike Hepdemir tarafından Giritliler Kültür, Dostluk ve Yardımlaşma Derneği ile Kuşadası Caferli Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği’nin desteği ile düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında Kuşadası’nın pek çok noktası turuncu bayrak ve balonlarla donatılacak. 23 Kasım’da Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde kadın hakları savunucusu Avukat Nebahat Oskay Ürün’ün söyleşisi ile başlayacak olan “turuncu etkinlikler” 29 Kasım tarihine kadar çeşitli sergi, bale, dans gösterileri ve bilgilendirici söyleşiler ile sürecek.

ŞİDDETE KARŞI PEDAL ÇEVİRECEKLER

Kadına yönelik şiddete karşı bilinç ve farkındalık oluşturmayı hedefleyen turuncu etkinlikler kapsamında Kuşadası’nda bir de geniş katılımlı bisiklet ve motosiklet turu düzenlenecek. 28 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’da İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’ndan başlayacak olan tur dahilinde bisikletli grup taşıdıkları turuncu bayrak ve balonlarla şehir içinde dolaşırken motosikletli grup Yeniköy, Caferli, Kirazlı, Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerini ziyaret ederek kadına yönelik şiddete dikkat çekecek.

Kuşadası’nda kadına yönelik şiddetle mücadele günü nedeniyle düzenlenecek olan etkinliklerin programı şöyle:

23 KASIM 2015

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi

SERGİ: Resim, heykel, karikatür, kitap sergisi

(23-29 Kasım)

Saat 18:00

Söyleşi: Av.Nebahat Oskay ÜRÜN-

24 KASIM 2015

Saat 16:00

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi

Söyleşi ve İmza: Yazar Huriye SARAÇ

Saat 17:30 Kokteyl