KUŞADASI BELEDİYESİ PARK YAPIM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Kuşadası Belediyesi, ilçeye yeni park alanları kazandırmak amacıyla aralıksız çalışıyor. Son üç buçuk yıllık dönemde Kuşadası’na 26  yeni park alanı kazandıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 6 yeni parkın yapımını ise sürdürüyor.

“Daha Yeşil Bir Kuşadası” hedefiyle çalışmalarına aralıksız devam eden ve 3 buçuk yılda 26 yeni park yapan, 7 parkı ise bütünüyle yenileyen Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, farklı mahallelerde 2 parkın yapımında son aşamaya gelirken 3 parkın yapımı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

YAVANSU MAHALLESİ YENİ PARKINA KAVUŞTU

Kuşadası Belediyesi, Yavansu Mahallesi'ne yeni bir park alanı kazandırdı. Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Süleyman Demirel Bulvarı’nda bulunan 1750 metrekarelik yeşil alan üzerinde çalışmaları tamamlanan parkın içerisinde otomatik sulama sistemi, yürüyüş yolları, çimlendirilmiş alan ve oturma grupları yer alıyor.

KARDEŞ ŞEHİR PARKI'NDA SONA YAKLAŞILIYOR

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İkiçeşmelik Mahallesi’ne büyük bir park alanı kazandırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kuşadası- Aydın karayolu üzerinde bulunan 4570 metrekarelik park alanının yapım çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

"Kardeş Şehir” ismini taşıyacak parkın çocuk oyun grupları yerleştirilirken süs havuzunun yapımı tamamlandı. Pakın yürüyüş yollarının yapımına devam ediliyor. İkiçeşmelik Mahallesinde büyük bir ihtiyacı giderecek olan parkın içerisinde, 255 metrekarelik kauçuk zemin kaplamalı çocuk oyun ve jimnastik aletleri alanı, oturma bankları, 156 metrekare tekli basketbol sahası, aydınlatma, otomatik sulama sistemi, 230 metre klinkerli koşu yolu, yürüyüş yolları, büfe ve 170 metrekare iki köprülü süs havuzu yer alacak.

ŞEHİT YARBAY SONGÜL YAKUT PARKI'NDA SONA GELİNDİ

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Türkmen Mahallesi, Hasan Reis Bulvarı üzerinde bulunan 1870 metrekarelik alanda, Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Türkiye’nin ilk kadın jandarma komutanı Şehit Yarbay Songül Yakut’un ismini taşıyan parkın yapım çalışmalarında son aşamaya geldi. Şehit Yarbay Songül Yakut parkında Kauçuk zemin kaplamalı alana çocuk oyun grupları ve jimnastik aletleri yerleştirilirken yürüyüş yolları yapım çalışmaları tamamlandı. Otomatik sulama sistemi ve aydınlatma sistemi çalışmaları tamamlanan parkın oturma bankları ve çöp kovaları en kısa süre içerisinde yerleştirilecek.

DENİZ TUTUM PARKI SON AŞAMADA

Kuşadası Belediye Meclisi'nde alınan kararla 2005 yılında Kuşadası’nda meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren Deniz Tutum’un isminin verileceği parkın yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi. Ege Mahallesi’nde bulunan 2271 metrekarelik alan üzerinde çalışmaları devam eden parkın içerisinde bulunan kauçuk zemin kaplamalı 175 metrekare çocuk oyun ve jimnastik aletleri alanı, otomatik sulama sistemi, yürüyüş yolları ve çimlendirme çalışmaları tamamlanırken en kısa süre içerisinde aydınlatma direkleri ve banklar yerleştirilecek.

Kuşadası Belediyesi park Park ve Bahçeler