KUŞADASI'NDA 1 MAYIS KUTLAMALARI

Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla Belediye-İş Sendikası tarafından düzenlenen 1 Mayıs kutlamasında Kuşadası Belediyesi'nde çalışan işçi ve memurlar bir araya geldi.

Kuşadası Belediyesi Ada Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1 Mayıs kutlamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Zekeriya Tünk, Canan İnanç, Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Nail Özazman ile Kuşadası Belediyesi çalışanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kutlamalar, folklor gösterisi ve müzik dinletisi ile devam etti.

1 Mayıs kutlama programında konuşan Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, "Emeksiz ve sevgisiz insan yoktur. Emeğin ve sevginin yaratıcılarına selam olsun. Değerli arkadaşlar mücadelenin, dayanışmanın ve direncin sembolü 1 Mayıs'ta bir kez daha alanlardayız. Kalbimiz dünyanın tüm alanlarında haklarını aramak ve güçlerini göstermek isteyen emekçilerle birlikte atıyor. İşçilerin emeğinin karşılığını veren Kuşadası'nın yiğit, cesur, yürekli Belediye Başkanı Özer Kayalı'ya tüm arkadaşlarımız adına teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum" dedi.

Hukukun tesis edilmesinin en önemli ayağının işçi sınıfına verilecek değer olduğunu belirten Başkan Kayalı "Hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm çalışanlarımıza karşı her zaman eşit bir şekilde yaklaştık ve hiçbirini şimdiye kadar mağdur etmedik. Göreve ilk geldiğimizde işçilerimizin ikramiye alacakları vardı. Zor şartlara rağmen ikramiye ödemelerinin tamamını yaptık. Biz Belediye yönetimi olarak işçinin alın teri kurumadan parasının ödenmesi taraftarıyız ve çektiğimiz bütün zorluklara rağmen herkesin maaşını gününde ödemeye çalışıyoruz. Sizlere belediye adına bugüne kadar gösterdiğiniz özveri ve çaba için çok teşekkür ederim. Umuyorum ki taşeron denilen bu ilkel sistem ortadan kalkar ve çalışanlarımız kendisini daha güvenceli bir iş ortamında bulur" dedi.

Başkan Kayalı'nın ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan "Tarihin her döneminde emeğin köle haline getirmeye çalışanlara karşı emeğin özgürlük mücadelesi veren ve o mücadeleyi destanlaştıranlar olmuştur. İşte 1 Mayıs İşçi Bayramı bundan 130 yıl önce mütevazi ve insanca 8 saatlik çalışma talebi ile yola çıkanların kanlarının akıtıldığı kara bir gündür. Tarihin derinliklerinden bugüne kadar gelen emek mücadelesinin ise işaretidir. Mücadeleniz, davanız, bayramınız kutlu olsun" dedi. Törenin sonunda Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, sendika adına Başkan Kayalı'ya çiçek verdi

1 Mayıs Ada Kültür işçi bayramı kutlama
ÖZGEÇMİŞİ