T.C. KUŞADASI
KUŞADASI’NDA RENKLİ 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kuşadası’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler sabah saat 9.00’da Kuşadası Atatürk Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle başladı.

Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili İzzet Aşkar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başlayan resmi törene Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Jandarma Komutanı Hasan Şahin, Kuşadası Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Murat Genç, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Aşkar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı karanlık ufuklardan doğan güneşe benzettiğini belirterek “ Ulusal egemenliğin somutlaştığı, ulus iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü Atatürk, siz çocuklara armağan etmiştir. Çünkü ülkemizin geleceği olarak siz çocukları görmüştür. Bizler sizlere daha iyi bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini benimseyerek savaşsız, mutlu bir dünyada yaşamanızı istiyoruz. Ülkemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yılladır din, dil, ırk ayrımı gözetmeden tüm dünya çocuklarını kucaklayarak kutlanır. Siz gelecek nesil de bu önemli günü böyle kutlamaya devam etmelisiniz” dedi.

Tören, yapılan konuşmanın ardından Halk oyunları toplulukları tarafından hazırlanan gösteriler ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

23 NİSAN Atatürk meydanı çocuk bayramı gösteri resmi tören
ÖMER GÜNEL