PELION KALKINMA ENSTİTÜSÜ BAŞKANI'NDAN KUŞADASI BELEDİYESİ'NE ZİYARET

Yunanistan’ın Pelion bölgesinde bulunan Pelion Kalkınma Enstitüsü Başkanı Stergıos Papaıonnou,  Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'yı makamında ziyaret etti. Başkan Kayalı'ya, Pelion Kalkınma Enstitüsü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Papaıonnou, Kuşadası Belediyesi ile ortak çalışmalar yapmak istediklerini söyledi.

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu'nun da bulunduğu ziyarette konuşan Papaıonnou, Pelion Kalkınma Enstitüsü olarak gönüllülük esasına dayalı olarak kültür-sanat etkinlikleri düzenlediklerini belirtti. Pelion’la Kuşadası’nın kültürel anlamda uyum içerisinde olduğunu ifade eden Papaıonnou, “Pelion Kalkınma Enstitüsü olarak turizmde kalkınma çalışmaları kapsamında birçok kültürel etkinlik, kurs ve seminer düzenliyoruz.  Ayrıca açtığımız atölyelerle bölge vatandaşlarımızı sanatsal faaliyetlere teşvik ediyoruz. İleride Kuşadası Belediyesi ile ortak çalışmalar yapmak isteriz” dedi.

Başkan Kayalı ise Papaıonnou’yu Kuşadası’nda görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek bu tarz ziyaretlerle Türk-Yunan dostluğunun pekişeceğini ifade etti.

dostluk makam Yunan ziyaret
ÖZGEÇMİŞİ