ÜMİT-GENÇ TÜRKİYE KARATE ŞAMPİYONASI KUŞADASI’NDA YAPILACAK

Kuşadası, önemli bir sportif faaliyete daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Karate Federasyonu tarafından 24-27 Kasım tarihleri arasında Uğur İnan Spor Salonu’nda 1500 sporcunun katılımıyla Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı  Türkiye Karate Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri yapılacak.

Kuşadası, ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen sportif faaliyetler ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Son dönemlerde ev sahipliği yaptığı basketbol turnuvaları, kros yarışları ve biathlon, triatlon şampiyonaları gibi önemli spor organizasyonları ile dikkat çeken Kuşadası, Kasım ayında düzenlenecek önemli bir sportif faaliyete daha hazırlanıyor. Kuşadası Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen ve 17-21 yaş arası 1500 sporcunun katılacağı Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası 24-26 Kasım tarihleri arasında Kuşadası Belediyesi Uğur İnan Spor Salonu’nda yapılacak. Kuşadası, 27 Kasım’da da Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Milli Takım seçmelerine sahne olacak. 15-31 Aralık tarihleri arasında ise Karate Milli Takımı kampı Kuşadası’nda yapılacak.

Şampiyona öncesinde Türkiye Karate Federasyonu Milli Takımlar Menajeri Hikmet Şaha, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı makamında ziyaret etti. Kuşadası’nın doğal, kültürel ve turistik zenginliklerinin yanı sıra spor organizasyonları için de önemli avantajlara sahip olduğunu belirten Şaha, Kuşadası Belediyesi’ne sportif faaliyetlere verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Başkan Kayalı ise antrenörler, hakemler, Federasyon temsilcileri ve sporcu yakınları ile birlikte 3 bine yakın kişinin katılacağı Türkiye Karate Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti.

ÖZGEÇMİŞİ