KUŞADASI SOKAK FESTİVALİ İKİNCİ GÜNÜNDE DAMAK ÇATLATTI

31-10-2023 12:47

Kuşadası Sokak Festivali’nin ikinci günü boyunca Tarihi Kervansaray’da gerçekleşen birbirinden ilgi çekici yemek ve tadım atölyeleri gastronomi tutkunları tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Deniz ürünleri keşkeği festival katılımcıları tarafından beğeni ile karşılanırken Maraş yöresine has ekşili çorba, zeytinyağlı kalburabastı, taze incir eşliğinde kuşkonmaz ve zeytinli orzo pasta adeta damak çatlattı.

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) tarafından Ayhan Sicimoğlu’nun danışmanlığında bu yıl ikinci kez düzenlenen Kuşadası Sokak Festivali, ilk gün gerçekleşen renkli açılış korteji ve KÖFN konserinin ardından ikinci gün yemek ve tadım atölyeleri ile sürdü. Tarihi Kervansaray’da kurulan sahnede ünlü şeflerin katılımı ile gerçekleşen atölyeler kapsamında ilk olarak ünlü şef Ahmet Güzelyağdöken tarafından düğün, bayram gibi özel günlerde tavuk ya da kuzu eti ile pişirilen keşkeğe farklı bir yorum getirildi. Ahtapot, levrek, karides gibi deniz ürünleri kullanılarak pişirilen keşkeğin tadına bakmak isteyen festival katılımcıları sahnenin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Deniz ürünleri keşkeği tadına bakanlar tarafından büyük beğeni ile karşılandı.

Kervansaray’da gerçekleşen ikinci atölye Kahramanmaraş’tan kente gelen şef Sibel Topçuoğlu Dedeoğlu’nun tarifi ile pişirilen ekşili çorba oldu. Mercimek, yarma, nohut, biber salçası, taze soğan, semizotu ve sumak kullanılarak yapılan çorba müthiş kokusu ve lezzeti ile festivale farklı bir tat kattı. Ekşili çorbanın ardından şef Ayşe Çalıbaş tarafından yapılan zeytinyağlı kalburabastının tadı damaklarda kaldı. Şef Emrah Köksal Sezgin tarafından hazırlanan taze incir eşliğinde kuşkonmaz ile zeytinli orzo pasta atölyesi ise büyük ilgi gördü.

Kuşadası’ndan Kareler

Kuşadası’ndan Kareler

WhatsApp Icon