SAĞLIKLI BESLENME OKULU’NUN İLK MEZUNLARI KUŞAKK ÜYELERİ OLDU

Kuşadası Belediyesi tarafından yaşama geçirilen Sağlıklı Beslenme Okulu’nun ilk mezunları Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KUŞAKK) üyesi kadınlar oldu. Kuşadası Belediyesi’nde görevli Uzman Diyetisyen Aysen Arıcan Öz eğitmenliğinde düzenlenen Sağlıklı Beslenme Okulu’nun ilk katılımcılarına bir aylık eğitimin ardından katılım belgeleri verildi.

Kuşadası Belediyesi tarafından obezite başta olmak üzere bilinçsiz beslenmeye bağlı kronik hastalıkların önlenmesi ve daha sağlıklı nesiller için toplumu bilinçlendirme hedefi ile yaşama geçirilen Sağlıklı Beslenme Okulu, ilk mezunlarını verdi. KUŞAKK üyesi kadınlar, Kuşadası Belediyesi’nin Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi kapsamında restore ederek açılışını yaptığı Ege Mutfağı Evi’nde düzenlenen eğitimlerinin son gününde Uzman Diyetisyen Aysen Arıcan Öz tarafından sağlıklı beslenme ve yiyecek grupları konularında bilgilendirildi. Eğitimin ardından katılımcılar Diyetisyen Öz’ün belirlediği menüyü hep birlikte hazırladı. Sağlıklı Beslenme Okulu’nun ilk öğrencileri olan KUŞAKK üyesi kadınlar, katılım belgelerini Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Tufan Asrav’ın elinden aldı.

Aysen Arıcan Öz beslenme okulu