3. ULUSLARARASI KUŞADASI HALK DANSLARI FESTİVALİ BU AKŞAM BAŞLIYOR

Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla 7 ülkeden 415 dansçının katılımıyla gerçekleşecek olan üç günlük 3. Uluslararası Kuşadası Halk Dansları Festivali, bu akşam saat 21.30’da İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda sergilenecek dans gösterileri ile başlıyor.

Festivale Bulgaristan, Moldova, Romanya, Hindistan, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’den katılan halk dansları topluluklarının üyeleri Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı makamında ziyaret etti. 3. Uluslararası Kuşadası Halk Dansları Festivali’ne katılmak üzere Kuşadası’nda bulunan dans topluluklarının ziyaretlerinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Kayalı, festivalin bir kültür mozaiğini yansıttığını ifade etti. Kayalı, festivali düzenleyen International Folk Dance Organization’ın Kurucu Başkanları Murat Erdem ve Salih Önsoy’a teşekkür ederek, Kuşadası Belediyesi olarak bu tür kültürel faaliyetlere destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

3. Uluslararası Kuşadası Halk Dansları Festivali’ne katılmak üzere ilçede bulunan dans toplulukları Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümü kutlamaları kapsamında 7 Eylül’de saat 14.00’dan itibaren ilçenin farklı sokak ve meydanlarında gösteriler gerçekleştirecek.

Kuşadası’nın kurtuluşu kutlamaları kapsamında saat 20.30’da Kısmet Otel Kavşağı’ndan başlayacak olan Fener Alayı’na da katılacak olan halk dansları toplulukları, 8 Eylül tarihinde saat 21.30’da İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda düzenlenecek gösterilerle bir kez daha Kuşadalılarla buluşacak.

dans festival gösteri halk dansları makam ziyaret