KUŞADASI POP FİGÜRLÜ TRAFOLARLA RENKLENİYOR

Kuşadası Belediyesi'nin, ilçede bulunan trafolara estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla başlattığı çalışma sürüyor. Genç Ekip Venua'nın katkılarıyla Kuşadası merkezinde bulunan trafolara yapılan popüler kültür illüstrasyonlarından oluşan muraller büyük beğeni ile karşılanıyor.

Genç Ekip Venua'nın katkılarıyla Kuşadası Belediyesi tarafından kent merkezinde bulunan trafo binaları, popüler kültür illüstrasyonlarından oluşan ve mural olarak adlandrırılan duvar resimleri ile donatılıyor. Restoratör ve konservatör Venüs Şahin ile Çağla Cansın Karaman tarafından 4 farklı sanatçıdan esinlenerek boyanan trafolar, Kuşadası sokaklarını renklendiriyor.

Çalışmalarında popüler reklam ve çizgi roman öğeleri kullanmasıyla ünlü Amerikalı Roy Lichtentein eserlerinden ve Matt Groening'in çizgi karakteri olan Simpsonlar'dan esinlenerek kent merkezinde bulunan trafoları boyayan Genç Ekip Venua, Kasım Yaman ile Bülent Ecevit Parkı ve Atatürk Anıtının bulunduğu bölgedeki trafo renklendirme çalışmalarını tamamlarken, Türkmen Mahallesi Hasan Reis Bulvarı'ndaki trafo renklendirme çalışmasını ise sürdürüyor.