7440 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YAPILANDIRMA

29-04-2023 13:49

12 Mart 2023 tarihli 32130 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7440 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” hükümleri kapsamında;
Belediye Başkanlığı’na 31.12.2022 tarihi itibariyle ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların gecikme zamları ve faizlerinde Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılması, Peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %90 indirim, vergi aslına bağlı cezaların (vergi ziyaı) tamamen silinmesi, vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında %50 indirim uygulanması, idari para cezalarında %25 indirim uygulanması ve yapılandırılan tutarları aylık dönemler halinde 48 aya varan sürelerde taksitle ödenmesi belirtilmiştir.

Yapılandırılan borçların peşin ve taksit ödemeleri, Kuşadası Belediyesi Ana Hizmet Binası Zemin Katı’nda bulunan Mali Hizmetler Müdürlüğü kentli servisleri, Değirmendere Mahallesi’nde bulunan Kuşadası Belediyesi Ek Hizmet Binası kentli servisleri, Kuşadası Belediyesi Davutlar Ek Hizmet Binası kentli servisleri ile Kuşadası Belediyesi Güzelçamlı Ek Hizmet Binası kentli servislerinde yapılabilir.

Borçlarını yapılandırmak isteyen mükelleflerin 31 Mayıs 2023 tarihine kadar Belediye Hizmet noktalarından ya da  https://ebelediye.kusadasi.bel.tr/ üzerinden başvuruda bulunması gerekmektedir.